tiistai 12. kesäkuuta 2012

Da Vinci koodi


                                           Dan Brown- Da Vinci- koodi


Lainasin tämän kirjan kirjastosta ihan vain hetken mielijohteesta (no pakko myöntää että finin klassikkokirjahaasteesta innoitti myös, mutta kuitenkin) ja sitten luin sen parissa päivässä. Tämä on taas niitä kirjoja joita ei meinaa malttaa laskea käsistään, sillä se vain jotenkin saa otteeseensa ja pitää jännityksessä koko ajan. Olin katsonut kirjasta tehdyn elokuvan, joten tiesin mistä kirjassa on kyse.
Olin kuitenkin jo unohtanut sen verran, että jännitys säilyi.

Kirjan päähenkilö on professori Robert Langdon, joka tutkii työkseen uskonnollisia symboleita. Tarina alkaa siitä, että maailman kuuluisimman museon, Louvren, kuraattori Jacques Sauniere murhataan ja Langdon kutsutaan paikalle selvitämään Saunieren jättämää salaperäistä viestiä. Tämän viestin selvittäminen vie Langdonin ja kryptologi Sophie Neveun vaarallisen salaisuuden jäljille. Salaisuuden jonka edestä ollaan valmiita kuolemaan ja murhaamaan.

Da vinci koodi on yksi niistä kirjoista, joka todellakin kannattaa jokaisen lukea. Sitä ei turhaan kutsuta mestarilliseksi trilleriksi, ja se todellakin on ansainnut paikkansa kaikkien aikojen parhaiten myyneiden romaanien joukossa. Todellinen klassikko.
Itseäni kirjassa eniten viehätti se symbolien, vihjeiden ja arvoitusten verkko, jonka ympärille juoni oli kudottu. Mitään ei voi arvata ennalta ja kaikki nämä pienetkin faktat, joita kirjassa viljellään, ovat mielenkiintoisia. Juonta voi yksinkertaisesti sanoa nerokkaaksi.

Katsoin vertailun vuoksi myös elokuvan uudestaan, mutta pakko sanoa, että se ei yllä lähellekään kirjan tasoa. Monia asioita on poistettu ja muunneltu ja katsojalle voi jäädä hieman hämmentynyt olo. Tai ainakin monet asiat on elokuvan perusteella helppo käsittää väärin.
Juuri sen vuoksi suosittelen ehdottomasti lukemaan myös kirjan, vaikka elokuvan katsominen kiinnostaisi enemmän.
Tämä on lukukokemus jota et tule katumaan.

Pisteitä kirja saa 9/10

__________________________________________

Tämä blogi on taas jäänyt vähän huonolle päivittämiselle, mutta nyt yritän jaksaa taas kirjoitella :D
Kesäloma on nyt alkanut ja nyt on siis enemmän aikaa lueskella. Tällä hetkellä kesäloman saldo on 6 kirjaa, mutta enköhän saa niitä paljon enemmän loman loppuun mennessä luettua. Kaikista en tule kirjoittamaan arvostelua, mutta mielenkiintoisimmat lukukokemukset varmasti pääsevät esille, kuten nyt tämä Da Vinci koodi.
Täytyy muuten sanoa, että olen nyt innostunut lukemaan Sophie Kinsellan kirjoja, joten jossain vaiheessa varmasti tulee tämän kirjailijan kirjoista joko yhteinäinen esittely, tai sitten ihan vain tavalliset kirja-arvostelut.
Ja myös finin klassikkojen kesä haasteeseen olen osallistunut, joten tänä kesänä on tarkoitus lukea enemmän myös klassikkokirjallisuutta.
Ehkäpä innostun sitten jostain ihan minulle uusista kirjoista kuten vaikkapa Jane Austenista?
Täytyy vielä muuten sanoa, että ihastuin tänään Taivaan pilarit tv-sarjaan, joten todennäköisesti luen kirjankin, johon se perustuu.
Viettäkääpä oikein ihana kirjakesä! :)

- Winerie


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti